Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adana Şakirpaşa Havalimanı
Çukurova Bölgesi’nin hava ulaşımını sağlayan Adana Şakirpaşa Havalimanı, Adana ile birlikte Mersin, Osmaniye ve çevre ilçelerin de dış dünya ile bağlantı kurmasında önemli bir rol oynuyor. Türkiye’nin en eski havalimanlarından biri olan Şakirpaşa, 1937 yılından bu yana hava trafiğine açık.

Toplam 2 milyon 105 bin 510 metrekarelik bir alanda kurulu olan havalimanı, 4,540 metrekare iç hat ve 5,825 metrekarelik dış hat terminal binasına sahip. 2750 x 45 metre boyutunda tek bir pisti olan Adana Şakirpaşa Havalimanı, ülkemizde yolcu taşımacılığı yoğunluğu açısından 6. sırada yer alıyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kodu ADA, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) kodu LTAF olan Adana Havalimanı, Adana şehir merkezine 4 km uzaklıkta.
 
Adana Havalimanı’na Nasıl Gidilir

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na belediye otobüsü, dolmuş, HAVAŞ otobüsü, taksi ve özel araçla gelinebiliyor. Osmaniye ve Mersin’den de bağlantı sağlayan HAVAŞ otobüslerinin düzenli seferleri var. Tüm bu seçeneklerin dışında Adana Havalimanı araç kiralama alternatifi pratik, konforlu bir yolculuk ile zaman tasarrufu sağlıyor.

Adana Havalimanı’ndan Mersin 70 km, Osmaniye 101 km, Ceyhan ise 56 km uzaklıkta. Çevre il ve ilçeler için önemli bir bağlantı merkezi olan Adana Havalimanı, yılın her dönemi yolcu trafiği, yoğunluğu ve uçak seferleri açısından hareketli.

Çukurova Bölgesi’nin en gelişmiş şehri Adana, muhteşem lezzetlere sahip mutfağı, birbirinden güzel mimari yapıları, yemyeşil park ve bahçeleri, sıcakkanlı insanları, Seyhan ve Ceyhan nehirleriyle görülmeye değer. Hem lezzet düşkünü hem de yeni yerler görmeye ve keşfetmeye meraklı olanlar için en güzel rotalardan biri olan Adana, yılın her dönemi güzel!
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon